R. SOBOTA: Pri tragickej dopravnej nehode zahynul 17-ročný mladík

RIMAVSKÁ SOBOTA – Tragická dopravná nehoda sa stala dnes medzi Rimavskou Sobotou a Rimavskými Janovcami. Podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petry Kováčikovej dostala polícia v ranných hodinách oznámenie na tiesňovú linku a po príchode na miesto našli jej príslušníci mimo cesty havarované vozidlo Lancia Lybra.

„Nachádzal sa v ňom 17-ročný mladík z Rimavskej Soboty. Mladý vodič už však nejavil známky života. Vozidlo bolo značne zdemolované, čo svedčí o tom, že havarovalo pravdepodobne vo vysokej rýchlosti,“ konštatovala hovorkyňa, podľa ktorej na základe predbežných zistení z miesta dopravnej nehody vodič pri prechádzaní pravotočivou zákrutou dostal šmyk.

V dôsledku toho zišiel mimo cestu, kde sa auto pravdepodobne niekoľkokrát prevrátilo cez strechu. „Presnou príčinou vzniku dopravnej nehody sa budeme zaoberať v priebehu jej ďalšieho vyšetrovania, do ktorého sme prizvali aj znalca z odboru cestnej dopravy,“ dodala Kováčiková.

Mladík podľa nej šoféroval vozidlo aj napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia. „Prípadné požitie alkoholu bude zisťované pri súdnej pitve. V súvislosti s dopravnou nehodou sme začali trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,“ uzavrela.

Zdroj: Petra Kováčiková, KR PZ

Pridaj komentár