TORNAĽA: Kamión narazil do troch áut, tie vrazili do niekoľkých ľudí

TORNAĽA – Tragická dopravná nehoda na Mierovej ulici v Tornali si dnes približne o 15:30 vyžiadala život jednej osoby a ďalšie štyri boli zranené. Ako médiá informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková, podľa predbežných informácií vodič kamiónu v dôsledku náhlych zdravotných problémov nedokázal ovládať jazdnú súpravu a narazil do troch vozidiel. Došlo pri tom k zrazeniu štyroch ľudí.

„Jedna osoba zraneniam na mieste podľahla. Policajti dopravnú nehodu dokumentujú. Na miesto bol prizvaný aj znalec z odboru cestnej dopravy,“ uviedla hovorkyňa. Polícia už podľa jej slov začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Podľa vyjadrenia hovorcu siete Svet zdravia (SZ) Tomáša Kráľa boli zranené osoby prevezené do nemocníc v Rimavskej Sobote a Rožňave. „Jedna žena je vo vážnom stave a nie je vylúčený jej prevoz na vyššie pracovisko. Druhá žena má iba ľahšie poranenia, rovnako ako privezené dieťa,“ ozrejmil Kráľ a doplnil, že rožňavská nemocnica z rovnakej nehody prijala jednu ženu so zlomeným zápästím. „V najbližšom čase sa podrobí operácii, jej stav je však stabilizovaný,“ povedal.

Na mieste zasahovali aj siedmi príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Tornale a Rimavskej Soboty s dvomi kusmi techniky.

Zdroj: Petra Kováčiková, KR PZ, Tomáš Kráľ, SZ   Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár