DOPRAVA: V regióne sneží celú noc aj deň, polícia uzavrela hraničné priechody

BANSKÁ BYSTRICA – V dôsledku veľmi nepriaznivých poveternostných podmienok v Banskobystrickom kraji (BBSK) sú uzatvorené do odvolania hraničné prechody s Maďarskom (Slovenské Ďarmoty v okrese Veľký Krtíš, Šiatorská Bukovinka v okrese Lučenec a Kráľ v okrese Rimavská Sobota) pre nákladnú dopravu. Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, dôvodom je predchádzajúce uzatvorenie horských prechodov Šturec a Donovaly v Banskobystrickom okrese pre nákladné motorové vozidlá nad 10 metrov.

„Až do zmiernenia poveternostných podmienok bude na cestách BBSK maximálny počet policajtov dopravnej, poriadkovej a železničnej polície,“ avizovala hovorkyňa. Polícia vzhľadom na husté sneženie upozorňuje vodičov na nepriaznivú situáciu na cestách, na zvýšenú opatrnosť a pozornosť pri jazde motorovými vozidlami. „Aj keď sú cesty priebežne upravované, odporúčame vodičom zvážiť jazdu do doby zlepšenia podmienok zjazdnosti ciest,“ doplnila.

V regióne v posledných hodinách došlo tiež k viacerým dopravným nehodám. Aktuálne polícia v Lučenci dokumentuje smrteľnú dopravnú nehodu dvoch kamiónov a osobného motorového vozidla na ceste I/71 pri obci Fiľakovské Kľačany. „Cesta je neprejazdná, obchádzková trasa vedie po ceste III. triedy cez obce Prša, Buzitka a Veľké Dravce. Premávka je riadená políciou,“ dodala Faltániová.

Zdroj: Mária Faltániová, Krajské riaditeľstvo Policajného zboru Banská Bystrica

Pridaj komentár