GALÉRIA: Posledné ohliadnutie za zimou v Gemeri, Malohonte a Novohrade

K zime patrí lyžovačka, napríklad na Kokave-Línii v okrese Poltár

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Nedávne zimné obdobie síce začalo nenápadne a vyzeralo to, že nás čaká ďalšia teplá zima bez snehu, po sviatkoch však prišla zmena. Teploty razom poklesli a zakúsili sme dlhotrvajúce mrazy, na aké sa tí mladší z nás ani nepamätajú.

Nadpriemerne bohatá bola aj snehová nádielka, čo sa hlavne v januári prejavilo aj v miernej kalamite na cestách. Snehu sa, aspoň nakrátko, dočkali aj južnejšie časti našich regiónov. No a na severe to bola miestami hotová zimná idylka:-)

V týchto dňoch však už definitívne prichádza jar s rozkvitnutými stromami a bujnejúcou trávou. Už len miestami, hlavne vo vyšších polohách, sa dajú ešte nájsť posledné zvyšky snehu. Keďže však bola táto zima v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi výnimočná, na viacerých miestach Gemera, Malohontu a Novohradu sme počas nej nasnímali zaujímavé zimné scenérie, vďaka ktorým sa za ňou môžeme ešte raz ohliadnuť.

Pozrieť si môžete i tri zimné videá. Prvé zobrazuje lámanie ľadov na Petermanovom potoku v Rakovnici v okrese Rožňava. Druhé ľadopád pri trati Tisovec – Brezno a tretie krásy zimnej Čertovej doliny nad Tisovcom v okrese Rimavská Sobota.

Foto: Sobotnik.sk, Viera Kozárová

Pridaj komentár