POČASIE: V dôsledku búrok a dažďov zasahovali hasiči z Lučenca i V. Krtíša

LUČENEC/V. KRTÍŠ – Aktuálne poveternostné vplyvy zasiahli v rámci našich regiónov predovšetkým Novohrad. Ako médiá informoval Ján Gašo z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v B. Bystrici, hasiči v tomto regióne zatiaľ v dôsledku búrok a dažďov zasahovali dokopy osemkrát.

„Príslušníci Okresného riaditeľstva (OR) HaZZ v Lučenci (z hasičskej stanice v Lučenci) zasahovali spolu štyrikrát. Príslušníci OR HaZZ vo Veľkom Krtíši (z hasičskej stanice v Modrom Kameni) zasahovali tiež štyrikrát,“ konkretizoval Gašo.

Zásahy sa podľa jeho slov týkali predovšetkým odstraňovania spadnutých stromov zo štátnych ciest a miestnych komunikácií, odstraňovania spadnutého stromu z osobného motorového vozidla a odstraňovania strhnutých striech z rodinných domov. V rámci celého Banskobystrického kraja zasahovalo dovedna 33 príslušníkov HaZZ s 11 kusmi hasičskej techniky.

Nepriaznivé počasie má v našich regiónoch pokračovať aj počas nasledujúcich dní. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre okresy Veľký Krtíš, Lučenec, Poltár, Rimavská Sobota, Revúca a Rožňava výstrahu druhého stupňa pred búrkami. Tá trvá do stredy 25. júla do 16:00, v okrese Rožňava až do 20:00.

Zdroj: KR HaZZ B. Bystrica, SHMÚ Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár