Cestári opravujú dva úseky cesty medzi Hnúšťou a Jelšavou

HNÚŠŤA – Vďaka novému asfaltovému povrchu, ktorý v týchto dňoch kladú cestári v dvoch úsekoch cesty II/526 medzi Hnúšťou a Jelšavou, bude pre vodičov jazda po tejto komunikácii čoskoro o niečo pohodlnejšou. Dovtedy však treba rátať s obmedzeniami, nakoľko premávka je v oboch úsekoch presmerovaná do jedného jazdného pruhu a riadená semaformi.

Prvý úsek sa (v smere od Jelšavy) začína pri vysokej peci v Červeňanoch a pokračuje serpentínami smerom na Ploské. Meria zhruba 900 metrov. Druhý opravovaný úsek má začiatok za križovatkou pri Brádne a končí na vrchole kopca, kde už začína klesanie do Hnúšte. Jeho dĺžka je približne 2,2 kilometra.

Opravované úseky síce patrili k tým najhorším, ale na 36-kilometrovej komunikácii medzi obidvomi mestami je ešte stále dosť ďalších, ktorých stav ani zďaleka nie je ideálny. Najhorší je situovaný priamo za Jelšavou smerom na Nadraž, kde je asfaltový povrch mimoriadne rozpukaný a s množstvom menších i väčších výtlkov.

Zaujímavosťou je, že spomínaná cesta z Hnúšte do Jelšavy bola pred pár rokmi zaradená do zoznamu desiatich najkrajších na Slovensku. Zoznam ciest je výsledkom tipov vyše 600 vodičov a názoru odbornej poroty v rámci projektu Shell Parádna jazda.

Zdroj: Sobotnik.sk, sme.sk    Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár