HNÚŠŤA: Pozrite si najzaujímavejšie autá z víkendovej prehliadky veteránov

HNÚŠŤA – Historickým autám a veteránom patrila posledná sobota (19. 8.) v Hnúšti na Námestí J. Francisciho pred Mestským úradom. Popoludní si tam totiž urobili zastávku členovia Klubu zberateľov historických vozidiel zo Zvolena. Pokiaľ ste túto prehliadku krásnych starých áut nestihli, v našom článku vám prinášame výber tých najzaujímavejších kúskov.

Zrejme najstarším kúskom bol americký Buick z roku 1929. Pri pohľade naň človek doslova cítil atmosféru 30. rokov 20. storočia. Jeho zaujímavosťou sú okrem koženého kufra hlavne drevené kolesá.

Citroen 2CV – je vám toto auto povedomé? Ak áno, možno ste ho videli v niektorej z klasických francúzskych komédií. Zahralo si napríklad vo filmoch o žandároch zo Saint-Tropes s Louis de Funesom, kde sa na ňom zbesilo preháňala matka predstavená:-)

Jaguar E-Type. Ďalšia legenda, ktorá si zahrala v mnohých filmoch. Okrem toho sa viackrát umiestnila na popredných miestach v rôznych rebríčkoch najkrajších áut histórie.


Vystavené však boli i zaujímavé autá československej produkcie. Neprehliadnuteľným bolo napríklad Aero 30, ktorého ladné krivky uchvátia i dnes.

No a na záver ešte jedno československé auto – Praga Piccolo z roku 1932. Pre svoju cenovú dostupnosť bolo v 20. a 30. rokoch pravdepodobne najrozšírenejším automobilom na našich cestách. Okrem iného si za to vyslúžilo prezývku „český Ford T“.

Okrem týchto áut však mohli návštevníci výstavky vidieť oveľa viac historických automobilov. Od bežných z nedávnej minulosti, ako napríklad Lada 1500, cez rôzne škodovky, trabanta až po raritky typu Mini, teda auto Mr. Beana:-) Prehliadnuť si niektoré z nich môžete v nasledovnom videu:

Foto a video: Sobotnik.sk

Pridaj komentár