Jeden most medzi R. Sobotou a Hnúšťou je už opravený, druhý pred dokončením

R. SOBOTA/R. BREZOVO – Dva mosty na ceste medzi Rimavskou Sobotou a Hnúšťou, ktorých zlý technický stav si v uplynulom období vyžiadal dopravné obmedzenia, už nebudú brzdou premávky. Oprava prvého je už dokončená a na druhom robotníci finišujú.

Prvý most sa nachádza v časti Kľačany pri Čerenčanoch a pre jeho zlý stav bola v úseku od minulého roka znížená rýchlosť na 70 km/h. Počas opravy, ktorá prebiehala niekoľko posledných týždňov, bola naň moste zúžená vozovka a rýchlosť znížená až na 30 km/h. Tento most je však už opravený a prejazdný bez obmedzení. Práve dnes (15. 8.) predpoludním cestári z úseku odstránili prenosné dopravné značenie.

Druhý most je situovaný pred Rimavským Brezovom. Práce na ňom si vyžiadali vybudovanie malej obchádzky a riadenie premávky semaformi. V tomto prípade však prakticky ani nešlo o rekonštrukciu, keďže sa vlastne vybudovalo celé nové teleso mosta.

V tomto úseku ešte stále treba rátať s dopravným obmedzením – počas víkendu mohli vodiči síce už využiť nový most (s presmerovaním premávky semaformi do jedného pruhu), ale dnes boli autá opäť odklonené na „panelovú“ obchádzku, keďže robotníci na most montovali nové zábradlie a zvodidlá.

V každom prípade, aj dokončenie tohto druhého mosta sa už blíži. Čoskoro sa teda medzi obidvomi mestami prevezieme o niečo rýchlejšie a plynulejšie:-)

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár