Polícia vypátrala väzňa na úteku, pochádzajúceho z Cinobane

B. BYSTRICA – Polícia žiada občanov o pomoc a spoluprácu pri pátraní po 43-ročnom Štefanovi Botovi z Cinobane v okrese Poltár, ktorý je na úteku z väzenia. Ako médiá informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v B. Bystrici Petra Kováčiková, umiestnený bol v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Kráľovej,v banskej Bystrici.

„Dnes v ranných hodinách o 7:40 Štefan Bota ušiel z vonkajšieho pracoviska na Zvolenskej ceste. Po mužovi prebieha intenzívne pátranie,“ uviedla hovorkyňa.

Polícia žiada občanov, ktorí by vedeli podať akékoľvek informácie k hľadanému mužovi, aby tak urobili na ktoromkoľvek útvare PZ, alebo na telefónnom čísle 158.

Doplnené 17. 8. 2017 o 1645: Dnes popoludní banskobystrickí policajti väzňa na úteku zadržali. „Odsúdeného muža vypátral služobný pes na vyhľadávanie osôb z oddelenia služobnej kynológie Okresného riaditeľstva (OR) PZ v B. Bystrici. Do pátracej akcie sme nasadili všetky dostupné sily a prostriedky OR i KR PZ v B. Bystrici,“ priblížila Kováčiková s tým, že akcia súčasne prebiehala aj v okolitých okresoch.

„Muž bol zadržaný v katastri obce Lukavica neďaleko Banskej Bystrice. Všetkým občanom, ktorý sa nám pri pátraní ozývali a snažili sa byť nápomocní, vyjadrujeme veľké poďakovanie. V súvislosti s jeho útekom sme začali trestné stíhanie a súčasne mu vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre trestný  čin marenia výkonu úradného rozhodnutia. Vec bude riešená v superrýchlom konaní,“ dodala hovorkyňa.

Zdroj: Petra Kováčiková, KR PZ, Foto: KR PZ

Pridaj komentár