R. SOBOTA: Búrlivý zápas s B. Bystricou poznačila bitka fanúšikov hostí s policajtmi

RIMAVSKÁ SOBOTA – Dnešný (22. 9.) futbalový zápas III. ligy Stred medzi MŠK Rimavská Sobota a Duklou Banská Bystrica (1:3) sa do histórie tunajšieho športu zapíše ako jeden z tých najdramatickejších. Nie však svojím napínavým priebehom či peknými gólmi, ale ruvačkou časti fanklubu hostí s policajtmi.

Už pri vystupovaní banskobystrického fanklubu z autobusu niektorý z „fanúšikov“ Dukly odpálil delobuch, čo bolo upozornením, že toto stretnutie sa nemusí niesť len v športovom duchu. Táto predpoveď sa naplnila už v 15. minúte po prvom góle Dukly. Jej fanúšikovia vtedy zbehli k ohradeniu ihriska, vykopli z neho jeden dielec a vbehli na trávnik. Mestskí policajti však túto situáciu zvládli a priaznivci Dukly sa nakoniec vrátili do svojho sektoru.

Situácia sa však zopakovala už o približne 15 minút neskôr, po druhom góle Banskobystričanov. Vtedy rozohnení fanúšikovia opäť vykopli dielec plota, ktorý usporiadatelia medzitým pridrôtovali, a znova sa snažili vniknúť na ihrisko. Keď sa mestskí policajti pokúsili jedného z nich vyviesť zo štadióna, členovia fanklubu na nich začali útočiť. Vznikla tak jedna z najväčších a najdramatickejších ruvačiek, akú rimavskosobotský štadión pamätá.

Obušky vzduchom len tak lietali a situácia bola skutočne neprehľadná. Mohla sa skončiť naozaj zle, mestských policajtov bolo totiž len osem a „fanklubistov“ okolo 50, hoci útočne sa správala len časť z nich, približne dvanásti až pätnásti.

Banskobystrický fanklub však nemá na Slovensku dobrú povesť a na jeho príchod boli prichystaní i štátni policajti, ktorí mali pri štadióne viacero hliadok, niektoré z nich i so zásahovým výstrojom. Tí prišli „mestským“ na pomoc a spoločne nespratných fanúšikov Dukly spacifikovali.

Druhý polčas zápasu nakoniec priaznivci B. Bystrice ani nevideli, keďže na požiadanie delegáta Slovenského futbalového zväzu (SFZ) ich policajti zo štadióna vykázali. Dotyční výzvu uposlúchli (hoci nie všetci ochotne).

Celý incident ešte môže mať dohru, keďže polícia si celý priebeh ruvačky nahrávala na kameru. O vyjadrenie sme preto požiadali hovorkyňu krajskej polície i SFZ. Ich vyjadrenia po obdržaní doplníme do článku.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár