R. SOBOTA: Pacientom v nemocnici zaspieva Katka Knechtová, predstaví projekt Krajší deň

RIMAVSKÁ SOBOTA – Pacientov v rimavskosobotskej nemocnici Svet zdravia (SZ) poteší vo štvrtok 28. septembra 2017 o 13:00 svojím vystúpením speváčka Katka Knechtová. Podľa slov hovorcu siete SZ Tomáša Kráľa jej účasť nebude náhodná. Ako ambasadorka totiž príde predstaviť dobrovoľnícky projekt Krajší deň.

„V novembri 2016 sieť regionálnych nemocníc Svet zdravia predstavila na pôde humenskej a banskoštiavnickej nemocnice nový dobrovoľnícky projekt, zameraný na pomoc pre najmladších a najstarších pacientov. Jeho názov je Krajší deň a cieľom je pomocou externých dobrovoľníkov spríjemniť hospitalizáciu na detských oddeleniach i oddeleniach pre dlhodobo chorých,“ vysvetlil hovorca.

V obidvoch nemocniciach podľa jeho slov pracujú pravidelne desiatky dobrovoľníkov, ktorí túto činnosť robia bez nároku na honorár. Navštevujú oddelenia, kde čítaním, spevom, spoločenskými hrami, modlitbami alebo iba jednoduchou konverzáciou sa snažia zabaviť pacientov a pomôcť im s liečivým procesom.

„Od mája funguje tento projekt aj na pôde trebišovskej nemocnice. Nemocnica v Rimavskej Sobote je tak štvrtou nemocnicou, ktorá vytvorila priestor pre túto užitočnú dobrovoľnícku činnosť,“ dodal Kráľ s tým, že viac informácií o projekte je k dispozícii na adrese svetzdravia.com/krajsi-den

Ceremónia s hudobným vystúpením speváčky sa bude konať pri príležitosti spustenia tohto projektu pred nemocničným pavilónom A. „Prítomní budu aj dobrovoľníci, ktorí v projekte fungujú už v pilotnej prevádzke,“ zakončil hovorca.

Zdroj: Tomáš Kráľ, SZ, Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár