R. SOBOTA: Pacientom v nemocnici pomáha 11 dobrovoľníkov, neskôr sa pridá i Rožňava

RIMAVSKÁ SOBOTA/ROŽŇAVA – Nemocnica Svet zdravia Rimavská Sobota včera poobede oficiálne spustila dobrovoľnícky projekt Krajší deň. Na jej pôde tak už dnes pôsobí 11 dobrovoľníkov, ktorí svojimi pravidelnými návštevami spríjemňujú hospitalizáciu pacientov na detskom a geriatrickom oddelení. Pri tejto príležitosti s hudobným vystúpením pre pacientov a zamestnancov vystúpila aj ambasadorka projektu Katarína Knechtová.

„Krajší deň funguje už v rámci štyroch nemocníc Svet zdravia (Humenné, Banská Štiavnica, Trebišov a Rimavská Sobota). Tento rok by mal byť projekt spustený aj v Rožňave. Dalších päť nemocníc sa má pripojit v roku 2018,“ informoval hovorca siete Svet zdravia Tomáš Kráľ.

Projekt Krajší deň sieť SZ spustila v novembri minulého roka. Dobrovoľníci v rámci neho navštevujú oddelenia, kde čítaním, spevom, spoločenskými hrami, modlitbami alebo iba jednoduchou konverzáciou sa snažia zabaviť pacientov a pomôcť im s liečivým procesom. Viac informácií o projekte je k dispozícii na adrese http://svetzdravia.com/krajsi-den

Zdroj a foto: Tomáš Kráľ, SZ

Pridaj komentár