SMK rozbieha petíciu za výstavbu cesty R2 Zvolen-Košice v plnom profile

RIMAVSKÁ SOBOTA/BAKTA – Strana maďarskej komunity (SMK) spúšťa petíciu, ktorej cieľom je dosiahnuť výstavbu rýchlostnej cesty R2 medzi Zvolenom a Košicami v plnom profile. Podľa slov Zoltána Cziprusza, koordinátora petičnej akcie, jej rozbehnutie oznámia v stredu 27. septembra 2017 na tlačovej konferencii v Bakte pri R. Sobote. Konať sa bude o 15:00 pred miestnym kultúrnym domom.

„My, podpísaní občania SR, vyzývame Vládu Slovenskej republiky, ako i Ministerstvo dopravy a výstavby SR, aby pokračovalo vo výstavbe rýchlostnej cesty R2 na úseku Zvolen – Košice v zmysle Uznesenia Vlády Slovenskej republiky č. 254/2016 zo dňa 24. 06. 2016, ktoré uvádza výstavbu rýchlostnej cesty R2 na úseku Zvolen – Košice v plnom profile. Nesúhlasíme, aby sa vo výstavbe uvedenej rýchlostnej cesty pokračovalo len v polovičnom profile na úseku Lučenec-Košice. (A Szlovák Köztársaság alulírott polgárai felszólítjuk a Szlovák Kormányt és az SzK Közlekedési és Építésügyi Minisztériumát, hogy folytassa az R2-es gyorsforgalmi út Zólyom-Kassa szakaszának mihamarabbi megépítését a 254/2016-os számú kormányhatározat értelmében, amely az R2-es gyorsforgalmi út Zólyom-Kassa szakasza teljes megépítését irányozza elő. Nem értünk egyet azzal, hogy az említett gyorsforgalmi út csak Losonc-Kassa szakaszán, félprofilban épüljön meg),“ uvádzajú organizátori na petičnom hárku.

Výstavba rýchlostnej cesty R2 od Zvolena je podľa posledných informácií v plnom profile naplánovaná len po Lučenec. Ďalej smerom na Rimavskú Sobotu a Rožňavu má viesť iba polovičný profil, teda rovnako, ako je to v prípade obchvatu Oždian či Tornale. V polovičnom profile sa momentálne ráta aj s tunelom Soroška pri Rožňave.

Zdroj: Helena Fialová, tlačová tajomníčka SMK, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár