V. KRTÍŠ: Do Novej Vsi mieri nový investor, vytvorí 250 pracovných miest

NOVÁ VES – Zhruba 250 nových pracovných miest má vzniknúť v obci Nová Ves neďaleko Veľkého Krtíša. V horizonte piatich rokov ich plánuje vytvoriť nový investor, turecká spoločnosť Mata Automotive, ktorá vyrába interiérové dekoratívne komponenty pre luxusné automobilové značky ako je Aston Martin, Cadillac, Chrysler, Corvette, Dodge, GM, Jaguar Land Rover a Tesla. O investícii informovala Slovenská asociácia exportérov a importérov (SAEI).

,,Projekt Mata Automotive sme rozpracovali v roku 2016. Poskytli sme im komplexné služby pre etablovanie sa v našom regióne a v tomto roku už postupne začínajú prijímať nových zamestnancov“ povedal Ernest Rakonczay, predseda SAEI.

Oblasť Veľkého Krtíša patrí do zoznamu najmenej rozvinutých okresov a tak je tam vítaný každý domáci alebo zahraničný investor, ktorý prinesie zamestnanosť. „Pracujeme na ďalších menších i väčších projektoch zameraných na export, import a priame zahraničné investície v rámci tohto ale aj iných okresov Slovenska. Mata Automotive je našou výbornou referenciou“ dodal na záver Juraj Haško, generálny manažér SAEI.

Zdroj: www.slovakexporter.sk,  Foto: ilustračné, Pixabay.com

One Reply to “V. KRTÍŠ: Do Novej Vsi mieri nový investor, vytvorí 250 pracovných miest”

  1. Pingback: V. KRTÍŠ: Investor SAM Automotive chce vytvoriť 805 pracovných miest

Pridaj komentár