MÝTNA: V obci sa bude diskutovať o rýchlostnej ceste R2, pozvaní sú i poslanci NR SR

MÝTNA – V  Spoločenskom dome v obci Mýtna v okrese Lučenec sa vo štvrtok 5. októbra 2017 o 16:00 koná ďalšie podujatie na podporu výstavby rýchlostnej cesty R2 cez Novohrad, Malohont a Gemer. Ide o verejnú diskusiu, na ktorú jej zvolávateľ, starosta Mýtnej a vedúci pracovnej skupiny pre výstavbu R2 Stred Pavel Greksa pozval i splnomocnenca vlády pre rýchlostné cesty Igora Janckulíka a poslancov Národnej rady (NR) SR za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO) Eduarda Hegera a Jána Marosza.

Verejná diskusia je podľa slov Greksu reakciou na tlačovú konferenciu OĽANO zo dňa 26. septembra 2017, kde sa spomínaným poslancom nepozdával vládny zoznam prioritných úsekov výstavby rýchlostných ciest. Z deviatich takýchto úsekov sa šesť nachádza na juhu Slovenska. Podľa OĽANO tak minister dopravy Árpád Érsek vybral úseky hlavne v tých častiach krajiny, kde má jeho strana Most-Híd väčšinu voličov.

Podľa P. Greksu sú však takéto vyjadrenia netaktné. „Nerozumieme vyjadreniam o slovenských Maďaroch, ktoré na tlačovej besede zazneli a vyvolali najväčší ohlas, čím vlastne prekryli pôvodnú myšlienku besedy. Odsúdili ste politizáciu vo vyjadreniach ministra, no sami ste sa jej dopustili. V rámci budovania slušnej politickej kultúry by sme Vám však chceli dať priestor na vyjadrenie a zároveň Vám priamo na mieste predstaviť problémy občanov, kvôli ktorým na výstavbe trvajú. Tiež spoznáte naše dôvody, pre ktoré nechceme, aby náš región upadal,“ uvádza v liste, ktorým pozýva poslancov na diskusiu.

Ako pokračoval, výstavba úsekov cez Novohrad od Kriváňa v okrese Detva po Tomášovce pri Lučenci bola naplánovaná, najlepšie pripravená a čaká na realizáciu. „Takisto úseky na Gemeri až po Košice sú už dlhodobo diskutovanými záležitosťami a vyjadrenie o zaradení ich medzi priority z politického hľadiska predsa na to nemá žiadny vplyv,“ konštatoval Greksa.

Zdroj: Pavel Greksa, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár