TORNAĽA: Mužovi privalil nohu dvojtonový kus betónu, pomáhali mu hasiči i zdravotníci

TORNAĽA – Členovia Zdravotnej záchrannej služby (ZZS) i príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) dnes zasahovali na Francisciho ulici v Tornali, kde ratovali muža, ktorému privalil nohu dvojtonový kus betónu. Podľa slov Petra Kisela z HaZZ boli na miesto vyslaní traja členovia HaZZ s jedným kusom techniky.

„K udalosti údajne došlo pri prerábke rodinného domu. Mužovi zavalilo končatinu, naši príslušníci ho však pomocou zdviháka vyslobodili,“ konkretizoval Kisel s tým, že muža už prevzala ZSS a momentálne čakajú na prílet zdravotníckeho vrtuľníka.

Ako doplnil zastupujúci hovorca ZZS Jozef Minár, záchranári boli na mieste za šesť minút. „39-ročný muž pomáhal kamarátovi s prácami na rodinnom dome, pri ktorých mu kus betónu privalil pravú nohu. Utrpel pri tom zranenia členka, stehna a panvy,“ priblížil hovorca.

Dodal, že za pomoci hasičov ho záchranári vyprostili a stabilizovali. „Privolaný vrtuľník muža následne transportoval do Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach,“ zakončil.

Zdroj: HaZZ, ZSS Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár