RIMAVSKÁ SOBOTA: Mestskú záhradu bude monitorovať päť kamier

RIMAVSKÁ SOBOTA – Celkovo päť kamier bude už čoskoro monitorovať priestranstvá Mestskej záhrady (niekdajšej „prvomájovej“) a bývalého plážového kúpaliska, z ktorých samospráva vytvára jeden oddychový areál. Prvá kamera pri nádrži kúpaliska je v prevádzke už niekoľko mesiacov, ďalšie štyri začnú snímať okolie v týchto dňoch.

Hoci boli spomínané štyri kamery osadené na svoje miesta už nejaký čas, až teraz ich začali pracovníci dodávateľskej firmy napájať na sieť a postupne uvádzať do prevádzky. Prvá z nich sa nachádza neďaleko malej bráničky pri areáli bývalého podniku RISO, druhá je nainštalované blízko altánku, ktorý v záhrade pribudol začiatkom tohto roka. Tretia monitoruje okolie nového detského ihriska a kolkárne. Posledná, štvrtá, je osadená pri ceste, prechádzajúcej záhradou smerom ku štadiónu a krytej plavárni.

Nové kamery budú zapojené do kamerového systému mestskej polície, ktorý tak po novom bude pozostávať už z 28 kamier. V Mestskej záhrade určite majú zmysel, nakoľko okrem altánku či detského ihriska v rámci prebiehajúcej revitalizácie pribudli i nové lampy verejného osvetlenia alebo drevené sochy, vytvorené niekoľkými rezbármi. Všetko to by sa mohlo stať terčom vandalov.

Keďže jedným z ďalších plánov rozvoja Mestskej záhrady je i zriadenie minizoo, akú majú napríklad v Mestskom parku v Lučenci, je pravdepodobné, že ďalšia kamera bude inštalovaná aj pri ňom. Pretože minizoo má stáť v severnej časti záhrady (pri amfiteátri), bolo by mimo záberu súčasných kamier.

Doterajšie práce v Mestskej záhrade približujú predchádzajúce články, ku ktorým sa dostanete kliknutím na odkazy nižšie:

TIP: V Mestskej záhrade postavili nové detské ihrisko

TIP: V Mestskej záhrade bude altánok, na kúpalisku labute

TIP: V Mestskej záhrade je už nový altánok

TIP: Na kúpalisku sú už labute, práce v Mestskej záhrade pokračujú

Foto: Sobotnik.sk

One Reply to “RIMAVSKÁ SOBOTA: Mestskú záhradu bude monitorovať päť kamier”

  1. Pingback: R. SOBOTA: Žihadielko v Mestskej záhrade už stojí, dráha pre cyklistov a korčuliarov je hotová - SOBOTNIK.SK

Pridaj komentár