RIMAVSKÁ SOBOTA: Na vjazde do mesta budú v 600-metrovom úseku tri benzínky

benzinka-tescoRIMAVSKÁ SOBOTA – Až tri benzínky na úseku merajúcom necelých 600 metrov budú už čoskoro k dispozícii vodičom, ktorí prichádzajú do Rimavskej Soboty Cukrovarskou ulicou. K dvom doterajším pribudne nová čerpacia stanica pri obchodnom centre Tesco.

Prvá, „tradičná“ benzínka na Cukrovarskej ulici sa nachádza pri Mestskej záhrade (či pre skôr narodených, pri Prvomájovej záhrade) a koncom minulého roka k nej pribudla ďalšia, situovaná pri moste cez Rimavu, na mieste niekdajšieho vjazdu do cukrovaru.

Niekto si však zrejme povedal, že tankovania chtivým vodičom dve „pumpy“ vzdialené len niečo vyše pol kilometra nepostačujú a tak sme v súčasnosti svedkami výstavby tretej benzínky, na parkovisku Tesca, približne v polovici cesty medzi terajšími dvoma. Či je takýto počet čerpacích staníc na takom krátkom úseku potrebný, to už nechávame na posúdenie každému čitateľovi.

Neistá budúcnosť

Samozrejme, na diaľniciach je bežné, že sa v jednom mieste nachádzajú dve „čerpačky“, každá pre jeden smer jazdy, toto je však predsa len iný prípad. V rámci regiónov Gemer, Malohont a Novohrad sa tak Rimavská Sobota stane mestom s tromi najhustejšie umiestnenými čerpacími stanicami a nie je vylúčené, že jej v tomto smere bude patriť aj celoslovenské prvenstvo. Zostáva len dúfať, že ich prevádzkovatelia si to dobre zrátali a nové benzínky nezostanú po krátkom čase prázdne a chátrajúce…

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár