TIP NA SOBOTU: Navštívte coburgovský kaštieľ v Jelšave

jelsava-kastielJELŠAVA – Ak ešte nemáte program na prvú októbrovú sobotu, počas ktorej má prevládať príjemné jesenné počasie, máme pre Vás tip. Môžete ju stráviť v priestoroch coburgovského šľachtického sídla v Jelšave, kde sa od 14:00 koná podujatie Popoludnie v kaštieli.

„Rozhodli sme sa využiť priaznivú predpoveď počasia na prvú októbrovú sobotu a zorganizovať takéto podujatie, v rámci ktorého kaštieľ po mesiaci znova ožije a rodičia s deťmi budú mať príležitosť na strávenie pekného odpoludnia v zaujímavom prostredí,“ informovala Sobotnik.sk koordinátorka pamiatkovej obnovy jelšavského kaštieľa Viera Kozárová.

Do organizačného tímu podujatia sú podľa jej slov zapojené i deti 8. a 9. ročníka Základnej školy s materskou školou (ZŠ s MŠ) Jelšava, ktoré navštevujú krúžok Podnikanie v cestovnom ruchu. „Deti budú priamo komunikovať s návštevníkmi, ponúkať puding v kaštieľnej kaviarni a starať sa aj o ďalšie organizačné záležitosti,“ dodala koordinátorka s tým, že ide o prvé, akési zahrievacie kolo takejto akcie. Ak sa však ujme, budúci rok by podobné podujatia možno organizovali i pravidelne každý mesiac.

Program podujatia je bohatý

V rámci programu čaká na návštevníkov historická strelnica pre deti aj dospelých, uhorsko-osmanské bojisko pre odvážnych či dobové hry. Zúčastniť sa môžu tiež premietania krátkych filmov s tematikou uhorsko-osmanských vojen a k dispozícii budú aj individuálne prehliadky kaštieľa.

Vstupné na podujatie je vo výške 50 centov, pričom výťažok bude použitý na obnovu kaštieľa. Deti do 15 rokov sa akcie môžu zúčasntiť len v sprievode dospelej osoby. Podujatie organizuje Mesto Jelšava v spolupráci so ZŠ s MŠ Jelšava a Osvetovým centrom vyšehradskej kultúry Jelšava.

Zdroj: Viera Kozárová, Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár