Letná turistická sezóna na Muránskej planine končí, zatvára sa informačné stredisko a nebude už možné získať povolenia na vjazd po Veľkú lúku

muranska-planina-velka-lukaREVÚCA/MURÁŇ – V súvislosti s končiacou letnou turistickou sezónou na Muránskej planine ukončilo v polovici septembra svoju činnosť Informačné stredisko v Muráni a opätovne otvorené bude až na začiatku nasledujúcej sezóny, 1. júna 2017. Zároveň už nebudú vydávané ani povolenia na vjazd na cestu smerom na Veľkú Lúku. Informuje o tom Správa národného parku Muránska planina (SNP MP) na svojich stránkach.

„Pokiaľ by ste mali záujem o prehliadku expozície o národnom parku, tá bude mimo sezóny, teda od 16. septembra 2016 do 31. mája 2017, prístupná v pracovné dni pre organizované skupiny po predchádzajúcom dohovore na telefónnych číslach 058/44 22 061 alebo 0903 298 156. Záujem o prehliadku treba z organizačných dôvodov nahlásiť minimálne dva dni vopred,“ uvádza SNP MP.

Na Veľkú lúku sa už autom nedostanete

Od 15. septembra zároveň končí vydávanie sezónnych povolení na vjazd motorovým vozidlom do územia Národného parku Muránska planina na trase Muráň – Veľká lúka. „Naďalej platí, v zmysle platného návštevného poriadku, vydávanie povolení pre vstup dvoch autobusov denne do územia národného parku na trase sedlo Javoriny – Veľká lúka. Tieto celoročné povolenky (iba na autobusy) sú dostupné v pracovných dňoch na SNP MP na Ulici J. Kráľa 12 v Revúcej,“ informuje SNP MP.

Z dôvodu čerpania dovolenky funguje počas septembra v obmedzenom režime aj Informačné stredisko Burda a od 1. októbra prejde do mimosezónneho režimu. „To znamená, že do 31. mája 2017 bude otvorené iba počas víkendov alebo po dohode s chatárom p. Pochopom, č. t. 0949 681 168, e-mail: zpochop@gmail.com,“ dodáva SNP MP.

Zdroj: Správa NP Muránska planina, Facebook stránka Národný park Muránska planina

Pridaj komentár