FIĽAKOVO: Výstava Variácie prezentuje módne doplnky pre dámy

satka-sperkFIĽAKOVO – Koralkové šperky, hodvábne šatky a iné dámske doplnky uvidia návštevníci najnovšej výstavy Variácie, ktorá bude otvorená 15. októbra 2016 o 16:30 v Mestskom kultúrnom stredisku (MsKS) vo Fiľakove. Autorkami vystavených kusov sú Alica Stanczová a Zsuzsa Juhász z Nových Zámkov. Ich dielka si návštevníci výstavy môžu pozrieť do 22. októbra 2016.

„Rovnako ako v hodvábnych šatkách, tak aj v koralkových šperkoch sa odráža životná sila ich autoriek, ich neha a zmysel pre krásu. Každý z týchto doplnkov je majstrovské dielo, ktoré čaká na dokončenie – na ženu ktorá ich bude s hrdosťou nosiť,“ uviedla kurátorka výstavy Ildikó Száz.

Podľa slov riaditeľky MsKS Andrey Illés Kósik sú diela Alice Stanczovej – jej koralkové šperky robené na mieru každej zákazníčke – jedinečné, ako každá žena. „Alica sa však okrem výroby šperkov a unikátnych kolekcií venuje aj organizovaniu kurzov pre deti a dospelých,“ povedala riaditeľka.

sperk-nahrdelnik-2 sperk-nahrdelnik

Zsuzsa Juhász pracuje ako vychovávateľka. Založila tiež školské bábkové divadlo, kde sama pracuje na príprave kulís, dekorácií a bábok. „Práve toto jej nevšedné hobby ju priviedlo k maľovaniu hodvábnych šatiek, ktoré jej doslova učarovali,“ dodala Illés Kósik.

Počas vernisáže výstavy vystúpia žiaci Základnej umeleckej školy vo Fiľakove Annamária Koronczi a Branislav Lipták. Po otvorení výstavy sa o 17:00 sa začína v MsKS galaprogram Celoslovenského festivalu zhudobnených veršov v réžii Csemadoku a Novohradského osvetového strediska v Lučenci.

Zdroj: Andrea Illés Kósik

Pridaj komentár