TIP NA SOBOTU: Navštívte Gaštanové slávnosti v Modrom Kameni

modry-kamen-hradMODRÝ KAMEŇ – Ak ešte nemáte plány na nadchádzajúcu sobotu, máme pre vás tip:-) Čo tak vydať sa do západného Novohradu a navštíviť hrad Modrý Kameň neďaleko Veľkého Krtíša, kde sa koná 16. ročník Gaštanových slávností? Začínajú sa 8. októbra 2016 o 10:00 ďakovnou omšou za všetky plody a dary jesennej prírody.

Na návštevníkov podujatia čaká celkovo bohatý program, pozostávajúci napríklad z ochutnávky gaštanových koláčov a ďalších špecialít, ale tiež súťaží a výstav na gaštanovú tému. Na slávnostiach bude tiež možné kúpiť si surové i pečené gaštany a sadenice gaštana jedlého.

Ako sa na správny hrad patrí, chýbať nebudú ani šermiari, lukostreľba či dobový tábor. Pre deti budú pripravené ukážky policajnej kynológie, kolotoče, šlapacie káry Berg a svoju šikovnosť môžu ukázať v jesenných tvorivých dielňach.

O hudobný program sa postará Zuzana Smatanová, Miro Jaroš, Samuel Samuela Lörinčík, či Juraj Hnilica. Zahrá tiež dychová hudba Hradčianka, ľudová hudba A. Sládkoviča z Krupiny a skupina Slovak Tango.

Vstupné na akciu sú tri eurá. Deti, dôchodcovia a držitelia preukazu ZŤP zaplatia len jedno euro. Organizátormi akcie sú Mesto Modrý Kameň a Slovenské národné múzeum – Múzeum bábkarských kultúr a hračiek Modrý Kameň.

Zdroj: snm.sk Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár