LUČENEC: Zlodeji chceli ukradnúť 35 kabátov a kožuchov, policajti ich pristihli priamo pri čine

policia-skuterLUČENEC – Spolu 32 kožuchov a kabátov chceli odcudziť štyria dlhoprstí z predajne odevov na Bazovského ulici v Lučenci v sobotu 8. októbra. Podľa slov krajskej policajnej hovorkyne Andrey Petrovičovej im však plány prekazila hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru, ktorá ich prichytila priamo pri čine.

„Okolo 1:00 v noci sa jeden z nich vlámal do predajne, odkiaľ zobral 3 kusy oblečenia. V čase okolo 02.00 hodine sa do predajne vrátil v spoločnosti ďalších páchateľov a z predajnej plochy odcudzili spolu 32 kabátov a kožuchov, ktoré odniesli do pripraveného motorového vozidla, v ktorom ich čakal ďalší spolupáchateľ,“ priblížila hovorkyňa.

Do predajne sa potom vrátili ešte raz, tentokrát ich však policajti prichytili priamo pri čine. „Dvojica páchateľov z miesta unikla, ďalšieho policajti zadržali na úteku a jemu, ako aj jeho spolupáchateľovi – vodičovi, obmedzili osobnú slobodu,“ dodala Petrovičová s tým, že operatívno-pátracou činnosťou policajti v krátkom čase vypátrali aj unikajúce osoby a zadržali ich.

Krádežou a poškodením dverí dotyční podľa hovorkyne spôsobili škodu, ktorá bola predbežne vyčíslená na 10 200 eur. „Vyšetrovateľ v Lučenci už obvinil 37-ročného muža, 33-ročného muža a a 21-ročnú ženu z Lučenca, ako aj 26-ročného muža z Rimavskej Soboty, zo zločinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva. V prípade dokázania viny hrozí všetkým obvineným trest odňatia slobody na 3 roky až 10 rokov,“ zakončila hovorkyňa s tým, že 37-ročný muž bol už v minulosti právoplatne odsúdený za obdobnú trestnú činnosť.

Zdroj: Andrea Petrovičová, Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici

Pridaj komentár