Banskobystrický kraj

PANICKÉ DRAVCE: Muž obral dôchodcu o tisíce eur, už je vo väzbe

BREZNO/VALASKÁ – Vyšetrovateľ v Brezne obvinil z prečinu podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva 21-ročného muža z obce Panické Dravce v okrese Lučenec. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici Mária Faltániová, spolu s dvomi doteraz nestotožneným páchateľmi podvodným spôsobom pripravili o peniaze 88-ročného dôchodcu z Valaskej.

„V piatok (28.10.) prišli na osobnom motorovom vozidle Škoda Octavia do spomínanej obce, kde okolo 9:45 zastavili poškodeného dôchodcu. Jeden z páchateľov ho požiadal o peniaze, ktoré súrne potrebujú. Odôvodnil to dopravnou nehodou, pri ktorej jednej osobe museli odrezať nohu a preto potrebujú peniaze na lekárov,“ priblížila hovorkyňa s tým, že ako zábezpeku mu ponúkli doláre, pričom ho upozornili, aby o tom nikomu nehovoril. „Poškodený im uveril a neznáme osoby pozval domov, kde jednému z nich odovzdal 2 400 eur,“ dodala.

Podvodníci ešte raz využili dôverčivosť poškodeného dôchodcu a v ten istý deň ho opäť navštívili. „Povedali mu, že 2400 eur je málo na zaplatenie lekárov a potrebujú viac finančných prostriedkov. Keď im poškodený odvetil, že má peniaze na vkladnej knižke, požadovali od neho ďalších 4000 eur a ochotne ho odviezli do Brezna, kde mal v banke pre nich vybrať požadovanú sumu,“ načrtla Faltániová.

Pri výbere peňazí dôchodca zamestnankyni uviedol, že za ním prišli cudzí ľudia a chceli peniaze na zaplatenie lekára. Zamestnankyňa banky ihneď poškodeného upozornila, že môže ísť o podvod a privolala políciu. „Jedného z mužov polícia zadržala v blízkosti banky. Po vykonaní procesných úkonov obvineného vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. V sobotu (29.10.) sudca okresného súdu vzal obvineného do väzby. Po ďalších páchateľoch polícia pátra,“ zakončila hovorkyňa, podľa ktorej za takýto skutok hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.

Zdroj: Mária Faltániová, KR PZ
Sobotnik.sk

Recent Posts

RADNOVCE: Na post starostu kandiduje 6 ľudí, 4 z nich sú nezamestnaní

K urnám prídu voliť starostu či poslanca aj obyvatelia niektorých obcí Gemera-Malohontu a Novohradu. Celý…

19 hodín ago

RIMAVSKÁ SOBOTA: Dokedy bude zúžená cesta pri priemyselnom parku?

Zúžená cesta by čoskoro mala byť minulosťou, ako potvrdila polícia aj ministerstvo hospodárstva. Stane sa…

22 hodín ago

Na hlavnej ceste medzi Tornaľou a R. Sobotou skončilo auto prevrátené na boku

Jedna osoba utrpela zranenia pri dopravnej nehode, ktorá sa stala vo štvrtok večer na hlavnej…

2 dni ago

Pozreli sme sa do veľkej slovenskej bane. Už čoskoro môžete aj vy

Novou turistickou atrakciou Gemera sa stanú vstupy do bane pri Jelšave. Pôjde o nevšedné dobrodružstvo…

5 dní ago

Hollókő je unikátna maďarská dedina so strechami z Poltára

Klenotom medzi maďarskými dedinami je obec Hollókő. Pre zachovanú ľudovú palócku architektúru je lákadlom pre…

6 dní ago

R2 KRIVÁŇ – MÝTNA: Problém so skládkou ani po roku nevyriešili. Môže to ovplyvniť termín dokončenia

Najzložitejšia slovenská dopravná stavba súčasnosti, rýchlostná cesta R2 Mýtna - Kriváň, napreduje každým dňom Celý článok…

7 dní ago