MÝTNA: ŽSR opravujú priecestie pri obci, do 14. októbra je úplne uzavreté

priecestie-vlak-znackaMÝTNA – Pre opravy, ktoré vykonávajú Železnice Slovenskej republiky na trati Kriváň – Lovinobaňa, je pre motoristov až do 14. októbra 2016 úplne uzavreté železničné priecestie pri obci Mýtna v okrese Lučenec. Podľa slov hovorkyne ŽSR Martiny Pavlikovej ho vodiči môžu obísť po vyznačených trasách.

„Práce v spomínanom úseku sú realizované dnes (7. 10.) v čase od 7:10 do 17:00. Práce spojené s pokládkou a vyasfaltovaním nábehov budú pokračovať v dňoch 12. – 14. októbra 2016. Práce vykonávajú zamestnanci ŽSR,“ špecifikovala Pavliková.

Súčasťou opravy priecestia, ktorého jedinečné identifikačné číslo (JIČ) je SP 0505, je výmena starého asfaltu za konštrukciu STRAIL. Počas dvoch dní sa vykonávajú práce na prvej ako aj druhej koľaji, opravy sú spojené s rozbrúsením, vybratím a odvozom asfaltu, vytrhnutím koľajového poľa, vybagrovaním starého štrkového lôžka, zriadením nového štrkového lôžka, jeho úpravou a zhutnením. Pokračovať budú pokládkou predmontovaného koľajového poľa, doštrkovaním koľaje a smerovou aj výškovou  úpravou koľaje.

„ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku rekonštrukčných prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach“ dodala na záver hovorkyňa.

Zdroj: Martina Pavliková, ŽSR,  Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár