REVÚCA: Festivalu Gemerská podkovička sa zúčastní sedem detských folklórnych súborov

gemerska-podkovickaREVÚCA – Celkovo sedem detských folklórnych súborov (DFS) sa predstaví na festivale Gemerská podkovička, ktorý sa koná dnes (14. 10.) v divadelnej sále Kultúrneho domu v Revúcej. Jeho program sa začína už predpoludním a vyvrcholí večerným predstavením všetkých DFS.

„Gemerská podkovička je celodenným podujatím. V dopoludňajších hodinách od 10:00 majú žiaci revúckych základných škôl možnosť zúčastniť sa folklórnych tvorivých dielní. Od 17:00 všetkým záujemcom predvedú výsledky svojej činnosti detské folklórne súbory z celého regiónu,“ uviedla Darina Kišáková, riaditeľka Gemersko-malohontského osvetového strediska.

Ako dodala, podujatie, ktorého tradícia sa začala už v roku 2009, je venované spomienke na významnú postavu folklórneho života v regióne Gemer-Malohont, dlhoročnú vedúcu detského folklórneho súboru Lykovček, folkloristku Evu Skalskú.

Na tohtoročnej Gemerskej podkovičke vystúpia súbory Lieskovček a Podkovička z Rimavskej Soboty, Zornička a Mladosť z Klenovca, Zrkadielko z Hnúšte, Čížiček z Tisovca a Lykovček z Revúcej. Súčasťou projektu je aj školenie pre vedúcich, choreografov a členov folklórnych kolektívov, pedagógov i záujemcov pre folklór, ktoré sa uskutoční koncom novembra.

Hlavným organizátorom podujatia je GMOS v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja. Festival detských folklórnych súborov Gemerská podkovička i jeho sprievodné podujatia podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.

Zdroj: Darina Kišáková, GMOS

Pridaj komentár