Najviac chorých na chrípku a respiračné ochorenia je v Lučenci, nasleduje R. Sobota

lekar-choroby-ochorenia-nemocnicaLUČENEC/R. SOBOTA – Najviac chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO) i chrípku a jej podobné ochorenia (CHPO) v rámci Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) evidovali lekári počas 46. kalendárneho týždňa v okrese Lučenec. Na čele rebríčka chorobnosti je tak tento okres už od augusta. Informoval o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici.

V Lučeneckom okrese bolo v uvedenom týždni dovedna 647 chorých na ARO. Na druhom mieste so 497 pacientmi je okres Rimavská Sobota, nasledovaný Veľkým Krtíšom s 392 chorými ľuďmi. Na CHPO ochorelo najviac ľudí v okresoch Lučenec, Rimavská Sobota a Žiar nad Hronom. „Z hľadiska veku ochorenia na ARO aj CHPO najviac postihujú vekovú skupinu adolescentov, žiakov základných škôl a ekonomicky aktívneho obyvateľstva “ uviedla hovorkyňa RÚVZ Mária Tolnayová.

Vysoká chorobnosť v našich regiónoch si vyžiadala aj zatvorenie dvoch materských škôlok. „RÚVZ Lučenec hlási za okres Poltár pre zvýšený výskyt ARO a CHPO (45% detí) uzavretie Materskej škôlky na Sklárskej ulici v Poltári a RÚVZ Rimavská Sobota za okres Revúca zatvorenie Materskej škôlky Muráň, kde boli zo 43 detí prítomné len dve,“ dodala Tolnayová.

Zdroj: Mária Tolnayová, RÚVZ,  Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár