FIĽAKOVO: Mestská polícia už sídli v nových, lepších priestoroch

mestska-policia-filakovo-2FIĽAKOVO – V nových a lepších priestoroch sídli od konca októbra 2016 mestská polícia (MsP) vo Fiľakove. Po tom, ako sa pre rekonštrukčné práce museli na niekoľko mesiacov presťahovať do Novohradského turisticko-informačného centra, sa natrvalo usadili v objekte bývalej základnej umeleckej školy (ZUŠ). Presídlenie MSP bolo záverom prvej etapy zmien týkajúcich sa nehnuteľností v majetku mesta Fiľakovo.

„Začiatkom roka sme spustili projekt vytvorenia klientskeho centra na mestskom úrade (MsÚ). Vedenie mesta v priebehu roka rozhodlo, že do nevyužitej budovy bývalého daňového úradu sa presídli ZUŠ a práve časť budovy tejto školy sme vyčlenili pre potreby MSP,“ ozrejmil Attila Agócs, primátor Fiľakova,. Sťahovanie podľa jeho slov trvalo približne jeden a pol mesiaca, v dôsledku presunu informačných technológií a inštalácii kamerového systému. „Výsledkom je však dôstojné miesto pre členov MSP v centre mesta,“ dodal.

mestska-policia-filakovo

Na mestskom úrade nemali fiľakovskí policajti ideálne podmienky. Problémy spôsoboval nedostatok priestoru a jeho nesprávne členenie. Presídlenie však tieto nedostatky odstránilo. „Kamerový systém je konečne odčlenený od ostatných priestorov. Policajti majú k dispozícii šatne, samostatnú miestnosť na vybavovanie občianskych záležitostí a nechýba ani kancelária náčelníka. Okrem väčšieho priestoru je veľkou výhodou aj reprezentatívnosť vynovených miestností,“ skonštatoval Pavel Baláž, náčelník MsP.

mestska-policia-filakovo-3

ZUŠ sídlila v dvoch susediacich stavbách, MsP v súčasnosti využíva približne tretinu jednej budovy. Zvyšná časť by sa mala využiť na vytvorenie denného stacionáru. V rámci rekonštrukcie sa v budove vytvorila nová hydroizolácia, stropy, podlahy i osvetlenie. Mesto do obnovy zainvestovalo sumu vo výške okolo 15 000 eur.

Časť druhej budovy stále slúži na organizovanie kultúrnych akcií. Zvyšok stavby by mal v budúcom roku ustúpiť novej tržnici.

Zdroj: Jozef Mikuš, tlačový referent mesta Fiľakovo

Pridaj komentár