FIĽAKOVO: V MsKS uvedú štvorjazyčné divadelné predstavenie Piknik národov krajín V4

filakovoFIĽAKOVO – Divadelné predstavenie Piknik národov krajín V4, ktoré odohrajú štyri divadelné súbory v štyroch jazykoch, bude jedným z posledných podujatí prebiehajúceho IV. Jesenného medzinárodného divadelného festivalu vo Fiľakove. Diváci si ho môžu pozrieť v sobotu 12. novembra o 18:00 v priestoroch Mestského kultúrneho strediska (MsKS) vo Fiľakove.

„Štyri divadlá – české Divadlo Na tahu, poľské Divadlo Zabkowice Slaskie a dve lučenecké divadlá: Divadlo Józsefa Kármána a DS Timrava, si pre divákov pripravili túto hru, ktorá vznikla v koprodukcii a bude multilinguálna. Účinkujúci budú hovoriť a spievať po česky, poľsky, slovensky, ale aj maďarsky. Herci sa budú snažiť vtipne poukázať na typické črty toho ktorého národa,“ priblížila predstavenie riaditeľka MsKS Andrea Illés Kósik.

Posledné predstavenia aktuálneho divadelného festivalu sa uskutočnia v podobe improvizačného večierku (v maďarskom jazyku). Predstaví sa na ňom miestna Umelecká dielňa Folt a profesionálne divadlo Csavar Színház z Chotína s hercom Tamásom Gálom, držiteľom ocenenia Dosky 2015 za najlepší mužský herecký výkon.

Zdroj: Andrea Illés Kósik, riaditeľka MsKS

Pridaj komentár