PODREČANY: Pri tragickej dopravnej nehode zahynul 69-ročný vodič z Lučenca

nehoda-kamionPODREČANY – Jeden ľudský život vyhasol pri tragickej dopravnej nehode, ktorá sa stala vo štvrtok 10. novembra 2016 okolo 11:15 na ceste I/16 v katastri obce Podrečany v okrese Lučenec. O nehode informovala krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová.

„Z doposiaľ nezistených príčin prešiel 69-ročný vodič osobného motorového vozidla Škoda Fabia z Lučenca do protismernej časti vozovky, kde sa čelne zrazil s oprotiidúcim nákladným motorovým vozidlom DAF s návesom. 35-ročný vodič kamióna z Maďarska sa pokúšal zájsť s vozidlom na pravú krajnicu, avšak zrážke už zabrániť nedokázal,“ uviedla hovorkyňa.

nehoda-osobne-auto nehoda-kamion-osobne-auto

Pri dopravnej nehode vodič osobného motorového vozidla utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Maďarský vodič pri nehode neutrpel žiadne zranenia. „Bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Prípadné požitie alkoholu u 69-ročného vodiča bude zisťované pri pitve,“ povedala Petrovičová s tým, že škoda na obidvoch vozidlách bola predbežne odhadnutá na 8 000 eur.

„Príčina dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania. Dopravná polícia v Lučenci začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,“ dodala.

Zdroj: Andrea Petrovičová, KR PZ B. Bystrica

Pridaj komentár