RIMAVSKÁ SOBOTA: Námestie Š. M. Daxnera postupne dostáva novú dlažbu

rimavska-sobota-namestie-stefana-marka-daxneraRIMAVSKÁ SOBOTA – Námestie Štefana Marka Daxnera v Rimavskej Sobote v týchto dňoch dostáva nový výzor. Pôvodný povrch pešej zóny smerom od Hlavného námestia k Domu kultúry je postupne vymieňaný za novú dlažbu.

Ako na jednom z posledných mestských zastupiteľstiev informoval primátor Jozef Šimko, ide o špeciálnu zosilnenú dlažbu s hrúbkou 8 centimetrov. Vďaka tomu budú môcť na námestie pri zabezpečovaní jeho údržby jazdiť pracovníci Technických služieb aj nákladnými autami. Nová dlažba bude uložená na ploche približne 1200 metrov štvorcových a náklady na túto rekonštrukciu sú vo výške zhruba 68 000 eur.

Na spomínanom námestí stále prebieha aj rekonštrukcia obchodného domu Kaufland, ktorý by mal byť opätovne otvorený koncom tohto mesiaca. Otázne však zostáva ďalšie bezplatné parkovanie na priľahlom parkovisku, ktoré pre jeho výhodnú polohu v centre mesta využívali na odstavenie vozidiel mnohí motoristi, aj keď práve nešli nakupovať do tohto obchodu.

Hovorí sa totiž, že po vzore veľkých nákupných centier budú na jeho vjazdoch namontované rampy a bezplatné parkovanie bude počas dňa možné len pár hodín. Spoločnosť Kaufland tieto správy pre Sobotnik.sk nepotvrdila ani nevyvrátila.

„Problematické parkovanie pri predajni v Rimavskej Sobote registrujeme. Snažíme sa nájsť najlepšie riešenie pre našich zákazníkov. Nakoľko táto situácia nie je zatiaľ uzatvorená, momentálne sa k nej nevieme viac vyjadriť,“ uviedla na margo parkoviska pri rimavskosobotskom Kauflande Monika Langová z oddelenia reklamy a PR spoločnosti Kaufland.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár