VIDINÁ: Nesprávny spôsob jazdy sa stal vodičovi osudným

vidina-nehodaVIDINÁ – Polícia v Lučenci vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v utorok (29. 11.) o 19:15 pri obci Vidiná. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici Mária Faltániová, zo zavinenia nehody je dôvodne podozrivý 45-ročný vodič osobného motorového vozidla Alfa Romeo z Vidinej.

„Vozidlo viedol po ceste I/16 v smere od Zvolena na Lučenec, kde na rovnom prehľadnom úseku cesty v mieste, kde je to zakázané zvislým dopravným značením ako aj pozdĺžnou plnou čiarou, predchádzal pred sebou idúce nákladné motorové vozidlo. Pri zaraďovaní sa pred toto vozidlo ohrozil ostatných účastníkov cestnej premávky. Po tom, ako sa zaraďoval pred predchádzané vozidlo, dostal šmyk a prešiel do protismernej časti vozovky. Tam sa zrazil s oproti idúcim osobným motorovým vozidlom Peugeot 405. To viedla 18-ročná vodička z Málinca v smere od Lučenca na Zvolen,“ opísala nehodu hovorkyňa.

Vodička podľa jej slov aj napriek brzdeniu už nedokázala zrážke zabrániť. „Po zrážke Alfa Romeo odhodilo do priekopy vľavo v smere svojej jazdy. Jeho vodič utrpel pri nehode mnohopočetné zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol,“ uviedla Faltániová s tým, že vodička vo vozidle Peugeot 405, podľa predbežnej lekárskej správy, utrpela zranenia ktoré si vyžiadajú dobu liečenia a práceneschopnosti 10 až 14 dní.

vidina-nehoda-2 vidina-nehoda-3

„47-ročná spolujazdkyňa z Málinca, ktorá sedela na prednom sedadle, utrpela ťažké zranenia, s dobou liečenia a práceneschopnosti viac ako 42 dní. U  nebohého vodiča bude požitie alkoholických nápojov zisťované pri súdnej pitve. U vodičky Peugeotu alkohol zistený nebol,“ povedala hovorkyňa a dodala, že škoda na vozidlách je odhadnutá na 6 000 eur. „Dopravná nehoda je ešte v štádiu vyšetrovania. Bol pribraný aj znalec z odboru cestnej dopravy,“ uzavrela.

Zdroj: Mária Faltániová, KRPZ

Pridaj komentár