BETLIAR: Výťažok z benefičného punču poputuje deťom do detského domova

betliar-kastielBETLIAR – Kaštieľ v Betliari je jediným na Slovensku, ktorý sa po roku 1945 zachoval so svojím pôvodným zariadením a zbierkami. Napriek tomu, že slúžil ako letné sídlo Andrássyovcov, podľa slov kultúrno-propagačnej manažérky Múzea Betliar Judity Krajčiovej ani počas najkrajšieho sviatku roka neostal prázdny.

„Prichádzali sem členovia rodiny zo svojich palácov z Budapešti, aby tu spoločne oslávili narodenie Krista. V tom čase sa v kaštieli pri štedrovečernom stole a ozdobenom vianočnom stromčeku stretlo niekoľko generácií a zrejme aj vtedy, tak ako aj dnes, najväčšiu radosť z darčekov mali práve tí najmenší,“ uviedla Krajčiová.

V múzeu sa preto rozhodli nadviazať na túto rodinnú atmosféru a aj dobročinnosť, ktorá bola typická pre šľachtické rodiny hlavne v predvianočnom období. „Strávime teda jeden adventný podvečer pred vysvieteným kaštieľom s tými, ktorí chcú urobiť radosť deťom z detského domova. Budete si môcť vypočuť vianočné piesne v podaní Mariety Roxerovej (spev), Ivana Nemčoka (spev) a Petra Henriczyho (gitara), ako aj ochutnať náš tradičný punč, ktorý pripravia zamestnanci múzea,“ avizovala manažérka.

Tento adventný benefičný punč, ktorý sa tohto roku bude konať 17. decembra o 16:00, organizuje múzeum už tretí rok a finančné a vecné dary putujú deťom z Detského domova v Dobšinej.

Zdroj: Judita Krajčiová, Múzeum Betliar

Pridaj komentár