Reduta bola kedysi pýchou Lučenca, teraz je podľa poslanca lučeneckým Brooklynom

lucenec-redutaLUČENEC – Budova Reduta, ktorá bola kedysi perlou mesta, chátra a jej podchod sa stáva lučenským Brooklynom. Na poslednom mestskom zastupiteľstve to uviedol poslanec Dušan Ilčík, ktorý zároveň upozornil na tragickú udalosť, ku ktorej na tomto mieste došlo počas jesene.

„Schádzajú sa tam bezdomovci a pes jedného z nich napadol istú pani, ktorá na následky zranenia a šoku umrela,“ podotkol Ilčík s tým, že v podchod by mala viac kontrolovať mestská polícia a samospráva by malo rokovať s vlastníkom, aby sa o Redutu staral. „Veľká škoda, že budova nie je majetkom mesta. To by bolo ideálne, ale finančne je to asi neuskutočniteľné,“ dodal.

Podľa slov primátorky mesta Alexandry Pivkovej mesto nemá žiadne páky, ktorými by mohlo majiteľa prinútiť k zmene súčasného stavu. „Môžeme upozorňovať toho, kto momentálne spravuje tento majetok, aby ho udržiaval v zmysle stavebného zákona. Tieto rokovania prebehli, to znamená, že robíme maximum, ale nevieme tomu zabrániť,“ konštatovala primátorka.

Ako dodala, v súčasnosti spomínané priestory čistia, hoci nepatria mestu. „Keďže nevidíme nápravu, z času na čas ich vyčistíme. Sú tam prevádzky a aj ich prevádzkovateľom musí záležať na tom, aby tlačili toho, s kým majú uzatvorené zmluvy, nech im zabezpečí vhodný prístup,“ zakončila.

Poznámka: So súčasným vlastníkom budovy sa redakcii Sobotnik.sk nepodarilo spojiť. Ak bude mať záujem, radi mu kedykoľvek poskytneme priestor na jeho stanovisko.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár