MODRÝ KAMEŇ: Sobotňajšie popoludnie patrí podujatiu Vianoce na hrade

modry-kamen-hradMODRÝ KAMEŇ – Predvianočná atmosféra ochutená vôňou vianočných dobrôt, ale aj hudba, tanec a divadlo čaká na návštevníkov podujatia Vianoce na hrade, ktoré sa koná v sobotu 10. decembra na hrade Modrý Kameň v okrese Veľký Krtíš. Ako Sobotnik.sk informovala Katarína Hanková Jančeková, kultúrno-propagačná manažérka Slovenského národného múzea – Múzea bábkarských kultúr a hračiek Modrý Kameň, tohtoročné Vianoce na hrade obohatí folklórny program Kračún na Honte.

„Program je zameraný na vybrané zvyky vianočného obdobia od Ondreja do Troch kráľov a predstavia ich folklórne kolektívy z regiónu Hont – folklórny súbor (FS) Bažalička z Plachtiniec a Príbeliec, FS Geľovianka zo Sebechlieb, FS z Dačovho Lomu a ženská spevácka skupina z Hrušova,“ priblížila Hanková Jančeková.

Návštevníci uvidia aj najstarší a najznámejší biblický príbeh „Živý Betlehem“, ktorý sa bude odohrávať v kaplnke sv. Anny. „Úžasnú akustiku na tomto mieste si vychutnáte aj so speváckym zborom Campana a Campanella,“ dodala.

Záver podujatia vyvrcholí divadelným predstavením Matka v podaní Divadla Štefana Kvietika z Veľkého Krtíša. „Veľkolepý ohňostroj je už dobrým zvykom, vychutnať si ho môžete s vareným vínkom a vianočnou kapustnicou,“ avizovala manažérka.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Vstupné je 2 € pre dospelých, 1 € pre deti, študentov a dôchodcov. Voľný vstup platí pre deti do 3 rokov a osoby ZŤP. Tvorivé dielne sú v cene prehliadky.

Zdroj: Katarína Hanková Jančeková, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár