Koniec roka bude v Banskobystrickom kraji v znamení policajných kontrol

policia-skuterB. BYSTRICA – Koniec aktuálneho roka 2016 sa v našich regiónoch i celom Banskobystrickom kraji ponesie v znamení policajných dopravných kontrol. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v B. Bystrici Mária Faltániová, polícia si počas nasledovných dní posvieti na vodičov vo viacerých okresoch.

Vo štvrtok 29. decembra budú policajti kontrolovať premávku v okresoch Rimavská Sobota, Revúca a Žiar nad Hronom. V piatok 30. decembra budú kontroly v okresoch Lučenec, Banská Bystrica a Brezno a v sobotu 31. decembra v okrese Zvolen. Polícia bude v strehu aj počas prvého dňa nového roka, kedy vykoná dopravnú kontrolu opäť v okrese Brezno.

„V rámci objektívnej zodpovednosti nemusia byť vodiči pri porušení zákona o cestnej premávke zastavení priamo na ceste, ale polícia rozhodnutie o uložení sankcie za spáchaný správny delikt pošle držiteľovi vozidla poštou,“ upozornila hovorkyňa, podľa ktorej je cieľom osobitných kontrol pozitívne ovplyvnenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

Zdroj: Mária Faltániová, KR PZ, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár