FIĽAKOVO: Témou rokovania bude riešenie problému fetovania toluénu v okrese Lučenec

filakovoFIĽAKOVO – Problému fetovania toluénu v okrese Lučenec bude venované pracovné zasadnutie, ktoré sa uskutoční v stredu 11. januára 2017 o 14.30 h na Mestskom úrade vo Fiľakove. Kompetentní budú počas neho hľadať možné riešenia tohto sociálno-patologického javu.

„Na zasadnutí bude prítomný aj Ábel Ravasz, splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity,“ uviedol tlačový referent mesta Fiľakovo Jozef Mikuš s tým, že po skončení bude nasledovať tlačová konferencia.

Podľa slov primátora Fiľakova Attilu Agócsa nie je spomínaný jav v meste nový a naposledy sa vo väčšej miere objavil približne pred šiestimi rokmi. Užívanie toluénu sa vtedy potvrdilo aj u detí. Súčasný problém sa maloletých zatiaľ netýka, no samospráva je odhodlaná situáciu vyriešiť včas.

„V posledných mesiacoch možno spozorovať ľudí fetujúcich toluén najmä v centre mesta, v okolí Trhovej ulice. Podľa našich doterajších zistení ide o jednu väčšiu skupinu prevažne mladých okolo 18-20 rokov,“ informoval Agócs s tým, že samospráva problém rieši s náčelníkom polície, zamestnancami komunitného centra, terénnymi sociálnymi pracovníkmi a niektorými školskými zamestnancami.

Zdroj: Jozef Mikuš, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár