FIĽAKOVO: Podujatie „Spoznajme sa!“ prinesie program pre deti aj dospelých

FIĽAKOVO – Druhým ročníkom podujatia „Spoznajme sa!“ si aj tohto roku Mestské kultúrne stredisko (MsKS) vo Fiľakove v spolupráci s Miestnou organizáciou Csemadoku a s Domom Matice slovenskej v dňoch 22. a 25. januára 2017 pripomenie dni maďarskej kultúry. Ako informovala riaditeľka MsKS Andrea Illés Kósik, zámerom je hľadanie foriem vzájomného spoznania sa tu žijúcich Slovákov a Maďarov, poukázaním na spoločné body a podobnosti v oblasti kultúry.

Na návštevníkov podujatia čaká podľa jej slov program pre deti aj pre dospelých, ktorý osloví aj slovenské obecenstvo. „Dňa 22. januára o 16:00 hodine vystúpi Tanečné divadlo Ifjú Szivek z Bratislavy s predstavením o živote a bádateľskej činnosti svetoznámeho hudobného skladateľa Bélu Bartóka pod názvom „Bartók 135,“ konkretizovala Illés Kósik s tým, že v rámci programu sa uskutoční aj podpísanie zmluvy o vzájomnej spolupráci medzi mestami Fiľakovo a Szigethalom a odovzdávanie Ceny za kultúrny rozvoj Novohradu.

„V stredu 25. januára o 15:00 sa uskutoční tanečný dom pre maďarské a slovenské detské folklórne súbory pôsobiacich v novohradskom regióne. Do tanca bude hrať ľudová hudba Ďatelinka a ľudová hudba Németh Dénes és zenekara. Maďarské a slovenské tance sa budú vyučovať za pomoci lektorov Foklórneho súboru (FS) Rakonca a FS Jánošík z Fiľakova,“ dodala riaditeľka.

Zdroj: Andrea Illés Kósik, MsKS Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár