Ocenenia počas podujatia Hasiči hasičom 2016 získali i členovia HaZZ z našich regiónov

KRUPINA – Ocenenia za výnimočné činy na úseku ochrany pred požiarmi, ktoré boli odovzdávané počas slávnostného podujatia Hasiči hasičom 2016, získali i príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Novohradu a Gemera-Malohontu. O tomto podujatí, ktoré sa konalo v piatok 13. januára 2017 v kinosále mesta Krupina, informoval hovorca Krajského riaditeľstva (KR) HaZZ v B. Bystrici Erik Piater.

„Z množstva nominácií bolo ocenenie v kategórii zásahová činnosť jednotlivca udelené Vincentovi Humenajovi, príslušníkovi Okresného riaditeľstva (OR) HaZZ vo V. Krtíši. Pri tragickej dopravnej nehode linkového autobusu a nákladného vozidla pomohol zraneným cestujúcim ako prvý. Z radov dobrovoľných hasičov v tej istej kategórii získal ocenenie Peter Kolibík z Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) Hrušov (okres V. Krtíš) za pohotový a rýchly zásah pri požiari rodinného domu,“ konkretizoval Piater.

Okrem zásahovej činnosti boli udelené ocenenia aj za preventívno-výchovne pôsobenie. Jedno z nich opäť smerovalo do okresu V. Krtíš – Anite Galčikovej, členke DHZ Želovce. „Získala ho za organizovanie športových a kultúrnych podujatí a za dlhoročnú a obetavú prácu s mládežou a aktívnym členstvom v DHZ v obci Želovce,“ priblížil hovorca.

Nepovšimnuté podľa jeho slov neostali ani športové výkony, ktoré dosiahli príslušníci HaZZ a členovia Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR v roku 2016. Opäť bodovali aj zástupcovia z Novohradu a Gemera-Malohontu.

„V tejto kategórií boli ocenenia udelené Michalovi Svoreňovi z OR HaZZ v R. Sobote za reprezentáciu na Majstrovstvách Ministerstva vnútra SR v jude, Ľubomírovi Lörinčíkovi z OR HaZZ v Lučenci ako členovi súťažného družstva slovenskej výpravy, ktorý reprezentoval Slovenskú republiku na Majstrovstvách sveta v Ostrave v Českej republike a kolektívu mladých hasičov DHZ Poltár za 2. miesto v kategórii chlapcov na 12. celoštátnom kole súťaže PLAMEŇ 2016,“ vymenoval Piater.

Doplnil, že na konci celého podujatia bola uvedená do života putovná sekera ako nový symbol tohto spoločného podujatia profesionálnych a dobrovoľných hasičov, ktorú si symbolicky prevzal starosta obce Jesenské Gabriel Mihály. „Práve tam sa budúci rok uskutoční už 5. ročník podujatia Hasiči Hasičom,“ zakončil hovorca.

Slávnostného podujatia sa zúčastnil primátor mesta Krupina Radoslav Vazan, prezident HaZZ Alexander Nejedlý, prezident DPO SR Ladislav Pethö, riaditeľ kancelárie prezidenta HaZZ Stanislav Celleng ako aj riaditelia Krajských riaditeľstiev HaZZ, riaditelia Okresných riaditeľstiev HaZZ Banskobystrického kraja, riaditelia Okresných výborov DPO SR Banskobystrického kraja a ďalší hostia.

Zdroj: Erik Piater, KR HaZZ B. Bystrica

Pridaj komentár