POČASIE: Po snežení prichádzajú opäť mrazy

zima-sneh-namraza-mrazGEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Po výdatných sneženiach, ktoré sa prehnali našimi regiónmi v uplynulých dňoch, prichádza opäť zmena počasia v podobe mrazov. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pred nimi na nasledujúce dni výstrahu prvého i druhého stupňa.

Chladno bude už dnešnú noc zo soboty na nedeľu 15. januára 2017. Pre okresy Poltár, Rimavská Sobota, Revúca a Rožňava vydali meteorológovia výstrahu prvého stupňa, ktorá platí od 23:00 do rána do 9:00. Teploty môžu ojedinele klesnúť na -15 až -17 stupňov Celzia. „Očakávaný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť poškodenie zdravia,“ upozorňuje SHMÚ.

Ďalšia noc, z nedele na pondelok 16. januára, bude ešte chladnejšia. Týka sa okrem už spomínaných tiež okresov Lučenec a Veľký Krtíš. Meterorológovia na ňu vydali výstrahu druhého stupňa, keďže od 23:00 do 9:00 môžu teploty ojedinele poklesnúť až na -20 až -22 stupňov. „Očakávaný mráz je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia organizmu je vysoká,“ dodáva sa na stránke SHMÚ.

Meteorologický ústav vydal ešte jednu výstrahu, ktorá platí takisto pre dnešnú noc a týka sa poľadovice. Vytvárať sa môže do nedele do 7:00 v okrese Veľký Krtíš.

Zdroj: shmu.sk,  Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár