Polícia objasnila dve lúpeže Kokavčanov, obvinený je i 15-ročný chlapec

Kokava nad Rimavicou – Dve lúpeže, ktoré majú na svedomí obyvatelia Kokavy nad Rimavicou, sa v týchto dňoch podarilo objasniť polícii v Banskobystrickom kraji. Sobotnik.sk o tom informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Prvá lúpež sa stala ešte 22. novembra 2016 v Banskej Bystrici. 15-ročný chlapec z Kokavy nad Rimavicou tam v čase okolo 17:30 na Jilemnického ulici lúpežne prepadol 68-ročnú dôchodkyňu. „Prišiel k nej odzadu, chytil ju za kabelku prevesenú na pravom ramene, následne ju za ňu potiahol. V dôsledku toho poškodená spadla na chodník. Za kabelku ju ťahal po chodníku, pričom jej vulgárne nadával. Následne ju 4 až 5 krát kopol do hrudníka na pravej strane,“ opísala skutok hovorkyňa.

Po útoku sa mu podarilo kabelku ukradnúť a z miesta ušiel smerom ku garážam medzi ulicou Nové Kalište a Novou ulicou. „Prezrel si obsah kabelky a vzal z nej peniaze. Kabelku aj s ostatným obsahom následne vyhodil na strechu trafostanice,“ objasnila jeho ďalší postup Faltániová s tým, že poškodenej spôsobil zranenia s neustálenou dobou liečenia. „Krádežou a poškodením oblečenia jej vznikla škoda odhadnutá na viac ako 200 eur. Obvinený je stíhaný na slobode. Za tento zločin môže byť uložený trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Vzhľadom na to, že obvinený je mladistvý, hrozí mu však iba polovičný trest,“ dodala.

Lúpil v dome 86-ročnej dôchodkyne

V druhom prípade vyšetrovateľ v Lučenci obvinil zo zločinu lúpeže a zločinu porušovania domovej slobody 24-ročného muža z Kokavy nad Rimavicou. „V sobotu 14. januára okolo 20:00 vošiel do neuzamknutého dvora v Kokave a následne aj do neuzamknutého rodinného domu. Tam 86-ročnej dôchodkyni povedal, aby mu dala peniaze. Keď ho posielala preč, že peniaze nemá, strčil ju takým spôsobom, že spadla na podlahu a udrela sa o kachle,“ priblížila hovorkyňa.

Keď sa dôchodkyňa zdvihla a posadila sa na posteľ, prehľadal ju a opätovne pýtal od nej peniaze. „Následne jej dal ešte facku a až potom z domu odišiel,“ dodala Faltániová s tým, že dotyčnej spôsobil zranenia s predpokladanou dobou liečenia dva až tri týždne. „Obvinený je stíhaný na slobode. Za tieto skutky môže byť v prípade dokázania viny potrestaný odňatím slobody na 7 až 12 rokov.

Zdroj: Mária Faltániová, Krajské riaditeľstvo Policajného zboru Banská Bystrica, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár