R. SOBOTA: U muža, ktorý narazil do policajného auta, vraj našli celý arzenál

RIMAVSKÁ SOBOTA – Z útoku na verejného činiteľa obvinila polícia 54-ročného Ladislava V. ktorý v pondelok 9. januára 2017 po bezohľadnej jazde narazil svojím vozidlom Jeep Cherokee do policajného auta. O obvinení informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v B. Bystrici Petra Kováčiková.

Podľa jej slov v spomínaný deň krátko po 15:00 prijala polícia na tiesňovej linke 112 oznámenie o podivnom správaní uvedeného muža, ktorý sa mal v mieste svojho bydliska agresívne správať. „Následne tento z domu odišiel na osobnom motorovom vozidle. Informáciu o vodičovi dostali ihneď do pozornosti tamojšie policajné hliadky,“ uviedla hovorkyňa. Doplnila, že jeho auto bolo spozorované na Rožňavskej ulici, kde sa ho hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky snažila zastaviť.

„Výzvy polície, nerešpektoval. Jazdil bezohľadne a naďalej pokračoval v rýchlej jazde, pričom narazil do policajného vozidla, ktorým sa mu hliadka snažila zabarikádovať cestu,“ opísala ďalší priebeh incidentu Kováčiková. Ako dodala, muž po náraze z vozidla vystúpil a a snažil sa uniknúť, pričom bol viackrát vyzvaný, aby zostal stáť, a to aj pod hrozbou použitia zbrane.

„Napriek opakovaným výzvam však neuposlúchol. Nakoľko kládol aktívny odpor, boli voči nemu použité donucovacie prostriedky. Následne bola vykonaná dychová skúška na alkohol, jeho prítomnosť v dychu zistená nebola. Muž je v súčasnosti zadržaný, ako podozrivý zo spáchania zločinu útoku na verejného činiteľa,“ uzavrela hovorkyňa. V prípade podľa nej naďalej prebiehajú potrebné procesné úkony.

Hotový arzenál

Ako Sobotnik.sk ďalej informoval zdroj zoznámený s prípadom, pri domových prehliadkach bytu a garáže dotyčného muža bolo zadržané väčšie množstvo vecí, v prípade ktorých môže ísť o zbrane, strelivo či výbušniny. Okrem iných predmetov vraj polícia v garáži zaistila napríklad debničku s granátmi či dokonca raketovú strelu. Priamo v priestoroch svojho bytu mal mať zavesenú bazuku, teda ručnú protitankovú zbraň.

Zaistené predmety budú teraz podrobené expertíze, ktorá má preukázať, či šlo skutočne o funkčné zbrane a strelivo, alebo iba o repliky či napodobeniny, určené pre zberateľov.

Zdroj: Petra Kováčiková, KR PZ, Sobotnik.sk, Foto: KR PZ

Pridaj komentár