RIMAVSKÁ SOBOTA: Viaceré chodníky v správe mesta sú stále pokryté snehom

RIMAVSKÁ SOBOTA – Utlačený sneh pokrýva viaceré chodníky v Rimavskej Sobote aj niekoľko týždňov po poslednom snežení. Ide pritom hlavne o komunikácie pre peších, o ktoré sa má starať priamo samospráva. Povinnosť čistiť chodníky od snehu pritom mesto prostredníctvom svojej mestskej polície u občanov a podnikateľov pravidelne kontroluje, na seba však očividne uplatňuje „mäkšie“ normy.

Snehová vrstva v hrúbke niekoľkých centimetrov je napríklad v aleji na Námestí Štefana Marka Daxnera, ktorá je rušnou spojnicou medzi Hlavným námestím a obchodným centrom Kaufland či kultúrnym domom. Utlačený sneh navyše nie je ani ničím posypaný proti šmýkaniu. V najbližších dňoch má pritom prísť oteplenie. Ak sa po ňom opäť ochladí, chodníky sa môžu stať zľadovatenou pascou hlavne pre dôchodcov a starších ľudí.

Oveľa lepšie na tom však nie je ani srdce mesta – už spomínané Hlavné námestie. Technické služby mesta (TSM) sa nenamáhali očistiť ho od snehu komplexnejšie a vyhrnuli na ňom len akési koridory pre chodcov.

No a do tretice, zasnežený chodník sme pri krátkej prechádzke mestom našli na Ulici Kálmána Mikszátha.

Samozrejme, dá sa pochopiť, že TSM majú len obmedzený počet mechanizmov a tohtoročný január priniesol v porovnaní s predchádzajúcimi zimami skutočne bohaté sneženie. Lenže tých niekoľko týždňov im už bohato mohlo stačiť, aby sneh z komunikácií pre peších kompletne odstránili. Natíska sa teda otázka, či v metropole okresu, ktorý už roky kraľuje rebríčkom nezamestnanosti, nie je dosť ľudí bez práce, ktorí by svoje pracovné návyky mohli zachovávať aj odstraňovaním utlačeného snehu z chodníkov.

Poznámka: Neočistené chodníky sme oznámili kompetentným a radi sa k téme vrátime, ak dôjde k náprave.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár