FIĽAKOVO: Výstava Kaiga prezentuje tvorbu Adely Lédy Vašovej

FIĽAKOVO – Tvorbu novohradskej maliarky Adely Lédy Vašovej prezentuje aktuálna výstava s názvom Kaiga, ktorá je do 12. mája 2017 sprístupnená v priestoroch Mestského vlastivedného múzea vo Fiľakove.

„Tematika tvorby Vašovej a štýl jej prevedenia je rozmanitý. Venuje sa abstraktom, portrétom, až po rôzne zobrazovanie prírody. Jej obrazy nájdeme v súkromných zbierkach nielen na Slovensku, ale aj vo Veľkej Británii, Dánsku, Nemecku či Singapure,“ priblížila riaditeľka Hradného múzea (HM) Fiľakovo Viktória Tittonová.

Dodala, že autorka má za sebou už viacero výstav. „Na Slovensku sme jej diela mohli vidieť vo Fiľakove, v Lučenci, Žiline, Bratislave a Banskej Bystrici. Prezentovala sa aj v Prahe a vo Veľkej Británii (Pewsey, Urchfont),“ konkretizovala.

Adela Léda Vašová sa narodila v roku 1979 v Lučenci. Študovala na Škole úžitkového výtvarníctva v Košiciach, a následne ukončila Akadémiu umení v Banskej Bystrici. V rámci svojej tvorby sa venuje predovšetkým maľbe akrylom na plátno a kartón, v menšej miere olejomaľbe a kresbe.

Zdroj: Viktória Tittonová, HM Fiľakovo

Pridaj komentár