MODRÝ KAMEŇ: Pre deti je hrade počas prázdnin pripravená BábkoHerňa

Modrý Kameň – Počas jarných prázdnin všetkých krajov od 20. februára do 10. marca 2017 je pre deti na hrade Modrý Kameň v okrese Veľký Krtíš pripravená Prázdninová BábkoHerňa. Ako Sobotnik.sk informovala Katarína Hanková Jančeková, kultúrno-propagačná manažérka Slovenského národného múzea – Múzea bábkarských kultúr a hračiek, deti budú každý pracovný deň od 10:00 do 14:00 tvoriť a vyrábať niečo nové.

„V pondelok si Ušijeme rozprávku, takže si z látky vytvoríme bábky-maňušky rozprávkových postáv ako Červená čiapočka, vlk a podobne. V utorok precvičíme Šikovné rúčky spolu s lektorkou kreatívnych kurzov Lindou. Pomocou hudby, textilu a papiera budeme nielen relaxovať, ale vytvoríme aj vecičky do detskej izbičky,“ priblížila program prvých dvoch dní Hanková Jančeková.

„Môže byť stredovek zábavný? Presvedčíme sa o tom v stredu, kedy nám rytier Feri ukáže, ako museli rytieri vyzerať, aké mali zbrane a čo všetko museli vedieť. Spolu si vyrobíme rytiersku prilbu. Vo štvrtok sa zase prenesieme na karneval a zmeníme sa na nepoznanie pomocou vyrobených masiek,“ dodala.

Piatok bude podľa jej slov venovaný výrobe hračiek a bábok. „Počas každého dňa si deti budú môcť oddýchnuť pri krásnych rozprávkach Bol raz jeden zámoček, bol raz jeden hrad. Ešte stále to však nie je všetko. Vo štvrtok 2. marca a 9. marca o 14:00 nám Základná umelecká škola z M. Kameňa zahrá maňuškové divadelné predstavenie Ako psíček s mačičkou piekli tortu,“ zakončila manažérka.

Vstupné na tvorivé aktivity počas podujatí Prázdninová BábkoHerňa sú dve eurá na osobu. Rodinná vstupenka (dvaja dospelí a dve deti) stojí šesť eur. Viac informácií môžu záujemcovia zistiť na stránke www.snm.sk, prípadne telefonicky na číslach 0918 999 609 alebo 047/24 54 100.

Zdroj: Katarína Hanková Jančeková, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár