R. SOBOTA: Kotleba do mesta nepríde. Podľa Šimka to bola len spravodajsko-politická hra

RIMAVSKÁ SOBOTA – Návšteva predsedu Ľudovej strany Naše Slovensko Mariána Kotlebu v Rimavskej Sobote počas 14. marca 2017 nakoniec nebude. Potvrdil to na dnešnej tlačovej konferencii primátor mesta Jozef Šimko s tým, že napriek medializovaným informáciám o tejto návšteve v skutočnosti k takejto udalosti ani nemalo dôjsť a nebola vôbec plánovaná.

Zo Šimkovej strany to bola podľa jeho vlastných slov len politicko-spravodajská hra. „Taká istá, akú produkuje predseda vlády SR Robert Fico s občanmi Slovenska. Akou sa mu darí zostávať v priebehu 11 rokov pri moci,“ uviedol primátor s tým, že túto hru zorganizoval s ďalšími vysokopostavenými ľuďmi z celej SR, ktorých však odmietol menovať.

Týmto spôsobom chceli podľa neho poukázať na to, ako sa politicky a spravodajsky hrá s myslením 5,4 milióna občanov Slovenska. Spomenul v tejto súvislosti napríklad nedávne dianie okolo cien energií či nesplnené sľuby vlády z roku 2007 o výstavbe rýchlostnej cesty R2 v regióne do roku 2012. Venoval sa však i ďalším ekonomickým a spoločenským problémom.

Primátor ďalej prisľúbil, že ĽSNS neposkytne na stretnutie ani priestory hotela Tatra na Hlavnom námestí. Podotkol však, že keby Kotleba do Rimavskej Soboty naozaj chcel prísť, nepotreboval by priestory od mesta. Vedel by na stretnutie s ľuďmi využiť napríklad budovy, ktoré patria BBSK.

V hre je stále aj mimoriadne zasadnutie mestských poslancov, ktoré sa malo konať práve na základe informácií o návšteve predsedu ĽSNS. Primátor totiž na záver tlačovky potvrdil, že ak na ňom budú poslanci trvať, v zmysle platnej legislatívy ho zvolá.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár