BOĽKOVCE: V rámci Dňa otvorených dverí si verejnosť môže prezrieť priestory SHMÚ

BOĽKOVCE – Priestory Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) na letisku Lučenec-Boľkovce budú v sobotu 25. marca od 10:00 do 15:00 v rámci Dňa otvorených dverí (DOD) sprístupnené pre verejnosť. Ústav toto podujatie pravidelne organizuje pri príležitosti Svetového dňa vody (22. marca) a Svetového meteorologického dňa (23. marca).

„Návštevníci uvidia pracovisko SHMÚ a vypočujú si odborný výklad zamestnancov, vrátane zaujímavých názorných ukážok z oblastí meteorológie, hydrológie, klimatológie, merania kvality ovzdušia a vody, ako aj zaujímavé informácie z problematiky radiačného monitoringu a radónu v bytových priestoroch,“ priblížil hovorca SHMÚ Ivan Garčár.

Podľa slov generálneho riaditeľa SHMÚ Martina Benka by tohtoročný DOD chceli zacieliť na deti a mládež. „Najmä mladej generácii chceme odovzdať množstvo zaujímavých informácií a podnietiť v nich záujem o štúdium matematiky, fyziky, meteorológie alebo hydrológie. V tejto súvislosti sme vyhlásili súťaž o najkrajšiu fotografiu v rámci tohtoročného DOD. Je určená pre žiakov základných a stredných škôl. Témou je voda a oblaky. Bližšie informácie môžu mladí ľudia získať na našej webovej stránke www.shmu.sk,“ dodal Benko.

Zdroj: Ivan Garčár,  Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár