Podporte v hlasovaní revitalizáciu kina Železník

ŽELEZNÍK – Ak chcete pomôcť jednému malebnému kútu v našom regióne, môžete tak urobiť v internetovom hlasovaní Gesto pre mesto. Váš hlas pomôže skrášleniu okolia historického kina Stachanov v pamiatkovej zóne Železník v okrese Revúca.

Stačí navštíviť túto stránku, zadať svoje meno a priezvisko, PSČ, e-mailovú adresu a mobilné telefónne číslo. Potom je potrebné zaškrtnúť voľbu, že máte viac ako 18 rokov a súhlasíte so spracovaním údajov pre účely hlasovania. Nie je potrebné zaškrtnúť ďalšiu voľbu, v ktorej súhlasíte so spracovaním údajov pre marketingové účely a ani to neodporúčame:-).

Na mobilné číslo vám následne príde SMSka (nie je spoplatnená) s kódom, ktorý vložíte do okienka, ktoré sa vám objavilo v prehliadači a to je všetko. Železník je momentálne na druhom mieste, pričom na prvé stráca okolo 40 bodov, takže každý hlas pomôže.

Železník je skrytý poklad Slovenska

Pred 100 rokmi v Železníku vládol čulý priemyselný ruch, keďže v tejto oblasti prebiehala ťažba železnej rudy. Miesto po zatvorení baní v 60. rokoch zastalo v čase. Spomienkami na zašlú slávu ostali robotnícke kolónie, priemyselné budovy, kultúrne centrum, no i historické kino, ktoré tu má 90-ročnú históriu.

Pred pár rokmi sa klubu Železník a obci Sirk podarilo čiastočne obnoviť priestory kina a znova v ňom spustiť premietanie. „Jednou z vecí, ktoré chceme realizovať v roku 2017, je revitalizácia okolia kina, odstránenie náletovej zelene, odpadkov, vyčistenie múrikov, dobudovanie oddychovej zóny pri kine a umiestnenie turistickej informačnej tabule o kine a Železníku,“ uvádza sa v zámere.

Zdroj: gestopremesto.sk,  Foto: Sobotnik.sk – vrch Železník

Pridaj komentár