DOPRAVA: Na trati medzi Tornaľou a Rimavskou Sečou bude do 10. marca výluka

LENARTOVCE – Výluku železničnej dopravy, ktorá potrvá do 10. marca, si vyžiadajú práce na oprave výhybiek, ktoré budú v dňoch 6. až 10. marca v Lenartovciach v Rimavskosobotskom okrese vykonávať Železnice Slovenskej republiky. Médiá o nich informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

„Počas výluk nahradia vlakovú dopravu na trati Rimavská Seč – Tornaľa autobusy, ktoré zabezpečí dopravca,“ uviedla hovorkyňa a doplnila, že práce vykonajú zamestnanci ŽSR vo vlastnej réžii a s vlastným strojovým vybavením.

„Opravia koľajové lôžko troch výhybiek. Práce pozostávajú z vytrhnutia výhybiek a koľajového roštu, zhutnenia zemnej pláne, preštrkovania, spätného vloženia výhybiek a doštrkovania,“ špecifikovala hovorkyňa s tým, že záverečnou fázou opráv je strojná a smerovú úprava výhybiek, aby sa docielil normovaný stav.

S prácami budú robotníci každý deň začínať o 7:10. Počas 6. a 7. marca majú trvať do 18:50, 8. a 9. marca do 16:40 a posledný deň, 10. marca, do 12:40.

„ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým dôjde v dôsledku opravných prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach,“ zakončila hovorkyňa.

Zdroj: ŽSR,   Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár