FIĽAKOVO: Palócka Veľká noc na Fiľakovskom hrade prinesie bohatý program

FIĽAKOVO – Široká škála rôznych atrakcií a programov čaká na návštevníkov 12. ročníka podujatia Palócka Veľká noc, ktoré sa začína v pondelok 17. apríla 2017 o 10:30 na Fiľakovskom hrade. Informovala o ňom riaditeľka Mestského kultúrneho strediska (MsKS) vo Fiľakove Andrea Illés Kósik, ktoré je jeho hlavným organizátorom.

„Návštevníci si môžu vyskúšať zhotovenie kraslíc rôznymi technikami, zdobenie medovníkov, výrobu šúpolienok a ľudových hudobných nástrojov. Čaká na nich aj chodenie na chodúľoch, maľovanie na tvár, dobový kolotoč, ako aj skúšky šikovností či jazda na koni.Pre deti je pripravená lukostrelecká súťaž a najmenších čaká rozprávkový kútik,“ konkretizovala riaditeľka.

Podujatie bude sprevádzané jarmokom, ktorý sa koná nielen v hradnom areáli ale aj na Podhradskej ulici. Na javisku vystúpia hudobná kapela Góbé z Budapešti, folklórny súbor Dubkáčik z Buzitky a Podjavorská muzika zo Zvolenskej Slatiny. Predstaví sa i citarový súbor Rozmaring z Beliny a folklórny súbor Nádas z Farnej.

„Sprievodnými programami sú stále expozície Hradného múzea vo Fiľakove a dočasná expozícia s názvom Od chmeľu k pivu v Bebekovej veži hradu,“ doplnila Ilés Kósik s tým, že v rámci programu sa uskutoční aj krst knihy Vydavateľstva CBC pod názvom Novohrad z neba. V nej nechýbajú ani fotky Fiľakova.

V prípade nepriaznivého počasia sa Palócka Veľká noc uskutoční v MsKS vo Fiľakove.

Zdroj: Andrea Illés Kósik, MsKS Fiľakovo.   Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár